Online marketing

De ontwikkelingen op het gebied van online marketing volgen elkaar razendsnel op. We delen, swipen, kopen en liken. Een avond zappend voor de TV? Komt steeds minder voor. In 2019 kijken we wereldwijd meer online video dan TV. Wat betekent dit voor jou als marketeer? Hieronder kijk je terug op 2018 en  lees je de online marketing trends met betrekking tot 2019.

Ontwikkelingen 2018

Op het gebied van webdevelopment zagen we een duidelijke trend: beeld, beeld en beeld. Websites worden steeds visueler en bevatten steeds minder tekst.  Sterke, duidelijke copy is de norm. Aangesterkt met (video)beeld. Stockbeeld of gratis beeld downloaden? Not done. Creëer een eigen identiteit door ook een eigen beeld te gebruiken. Zo kom je veel geloofwaardiger over.

Een andere ontwikkeling die in 2018 is begonnen, is het gebruik van een chatbot. Door het inzetten van een chatbot bespaar je veel goed, een chatbot is supersnel en altijd bereikbaar.  Veel bedrijven zijn nog huiverig met het inzetten van de chatbot. Dit komt doordat de chatbot nog niet helemaal naar behoren functioneert, maar de chatbot zal de komende jaren steeds meer ontwikkeld gaan worden.

Online marketing trends 2019

Een trend die al een tijd gaande is, is het gebruik van Linkedin. Het aantal gebruikers van Linkedin stijgt fors. Linkedin wordt steeds interessanter zowel voor kleine als grote bedrijven. Wat met namen een interessante ontwikkeling is op Linkedin, is de verschuiving van bedrijven naar personen. Dat bedrijven hun geloofwaardigheid verliezen wisten we natuurlijk al langer, maar hoe ga je hier als bedrijf mee om? Nou, door je medewerkers ambassadeurs te maken van je merk. Stel: jij hebt een zaak met twintig medewerkers in dienst. Dan kun je natuurlijk vanaf een bedrijfspagina posten of je laat deze twintig mensen relevante content maken en delen.

Een andere trend in de online marketing heeft te maken met Instagram. Instagram Stories zijn belangrijker dan je instagram feed. Stories worden veel meer kijken dan dat er door de feed wordt gescrold.  Op Instagram is het tegenwoordig ook mogelijk om te adverteren. Instagram Stories Ads biedt veel mogelijkheden, met name voor webshops. Uit onderzoek blijkt dat veel story-kijker niet eens in de gaten hebben dat er om de 3 a 4 stories een advertentie komt. Hierdoor worden de advertenties langer bekeken. Zorg er wel voor dat je story ads zo goed mogelijk passen binnen het segment van je doelgroep.  Op Instagram worden de stappen van de marketing funnel in een steeds sneller tempo doorlopen. Bezoeken, boeien, beslissen, binden etc.