Zo verbeter je de online marketing van je bedrijf in 2020

Online marketing is door de jaren heen steeds belangrijker geworden voor bedrijven. We doen als consumenten steeds meer op het internet en bedrijven hebben hier slim op ingespeeld. Online marketing is door de jaren heen ook heel erg veranderd. Hieronder staan een aantal tips om je online marketing te verbeteren voor de markt van 2020. 

Schrijf de teksten op je website voor je bezoekers 

Tegenwoordig schrijven steeds meer websites haar teksten voor de zoekmachine. Dit houdt in dat ze de teksten zo voordelig maken voor Google om een hogere plek te bemachtigen. Dit is echter niet zo gunstig voor de bezoeker. De bezoeker wil namelijk binnen 1 oogopslag de antwoorden op zijn vragen kunnen vinden op een site. Om dit voor elkaar te krijgen moet je als website de teksten zo gunstig mogelijk schrijven voor je bezoekers en niet voor de zoekmachine. Wanneer je dit doet zullen bezoekers langer op je website blijven en scoor je zelfs hoger in Google.

Voice search

Een van de trends die wel eens op zou kunnen blazen in 2020 is voice search. Dit is een trend waarbij mensen tegen hun smartphone praten en zo dingen opzoeken. Dit heeft een grote impact op de online marketingwereld. Om je goed voor te bereiden op deze verandering is het goed om je als bedrijf in te lezen in de software en misschien al zelfs een specialist aan te nemen.

Video

Video is de laatste jaren steeds belangrijker aan het worden op social media en de rest van het internet. Als online marketeer kan je hier het beste ook op inspelen. Er wordt namelijk voorspelt dat video alleen nog maar belangrijker gaat worden in de toekomst. Hoe kun je nu precies gebruik maken van video binnen je bedrijf? Dit kan in de vorm van productvideo’s, bedrijfsvideo’s of video’s op social media. Bezoekers kijken makkelijk naar een video in tegenstelling tot een lange tekst lezen. Dit kan er dus voor zorgen dat er meer bezoekers een langere tijd op je site doorbrengen en je boodschap lezen/zien.