SEO tips blog schrijven

Het plaatsen van blogs op je website, kan bijdragen aan de populariteit van je website. Wanneer je gebruik maakt van SEO, zoekmachine optimalisatie, zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt door bezoekers. Er zijn verschillende tools die kunnen achterhalen welke zoekwoorden mensen gebruiken. door deze zoekwoorden te verwerken in je blogs zorg je ervoor dat meer mensen je website vinden. In deze blog worden een aantal tips gegeven hoe je je tekst kunt optimaliseren.

Zoekwoorden gebruiken

Het gebruiken van de juiste zoekwoorden is van groot belang. Als je weet op welke zoekwoorden het meest wordt gezocht, kun je deze zoekwoorden in je tekst terug laten komen. Wanneer je deze zoekwoorden op een natuurlijke manier in je tekst toevoegt, vindt Google je belangrijker en zal je website hoger in de zoekresultaten terecht komen. Pas wel op, wanneer je dit teveel doet, zal het worden gezien als spam en kom je juist lager terecht.

Links plaatsen

Naast de juiste opbouw van je tekst is het belangrijk om een link naar je website op andere relevante websites te hebben staan. Als andere relevante websites jouw website goed vinden, wordt dit door Google beloond. Dit kun je bereiken door gastblogs te plaatsen, hier zijn veel mensen mee bezig. Het uitwisselen van blogs kan door bijvoorbeeld via Facebook in contact te komen met anderen die ook blogs uit willen wisselen. Hier zijn speciale Facebookgroepen voor.

Activiteit

Zorg ervoor dat er regelmatig nieuwe content op je website terecht komt. Google vindt het belangrijk dat er regelmatig iets nieuws op je website staat, elke keer dat je website bezocht wordt staat er iets nieuws. De activiteit kun je ook verhogen door gebruik te maken van gastblogs, blogs van anderen op jouw website zorgen voor nieuwe teksten en activiteit.

Laat het leven

Het is belangrijk om interactie te creëren op je website. Wanneer er niet alleen statische teksten worden geplaatst maar er ook reacties op komen van bezoekers wordt je website interessanter voor Google. Je blog wordt interessanter wanneer bezoekers niet alleen lezen maar ook reageren, je content wordt daardoor unieker. Wanneer er reviews over bijvoorbeeld producten worden geschreven, zullen zoekwoorden terugkomen in de reacties, waardoor je zichtbaarheid nog beter wordt. Vraag je bezoekers in je blog ook om te reageren, hierdoor ontstaan gesprekken op je pagina en komt er nog meer unieke content over de voor jou belangrijke onderwerpen te staan. Je creëert hierdoor een platform voor contact en discussie in plaats van een statisch blog.

Conclusie

Om je website zo goed mogelijk zichtbaar te maken is het aan te raden gebruik te maken van relevante zoekwoorden in je blogs. Daarnaast is het belangrijk om actief te zijn, hoe meer unieke content er op je site staat, hoe interessanter je bent voor Google. Zorg daarom voor voldoende activiteit en creativiteit. Unieke content in combinatie met de juiste zoekwoorden kunnen ervoor zorgen dat jouw website bovenaan de zoekresultaten terecht komt!