Hoe start ik met adverteren op Facebook?

Tegenwoordig is het bijna cruciaal aan het worden om sociale media te gebruiken bij het adverteren. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je op Facebook moet adverteren zodat, je je (marketing)strategie hierop aan kan passen. 

Betaalde advertenties blijken te werken bij de grote bedrijven maar ook jij beginnen met het adverteren op Facebook. In deze blog leggen we JOU stap voor stap uit hoe jij kan starten met Facebook advertenties.

Een Facebook-advertentiecampagne starten

Stap 1: Stel enkele doelen voor je campagne

Bij het starten van je eerste facebook-advertentiecampagne moet je een doel stellen wat je wilt bereiken met campagne. Door het vooraf opstellen van je doelen kan je meten of je succesvol bent of juist niet.

Wanneer je bijvoorbeeld meer sales wil genereren voor je onderneming, kun je een doelstelling van 50 extra sales in de eerste maand. Ook dit helpt bij het kiezen van je campagne en welke kant je op wilt gaan.

Stap 2: Facebook Ads Manager

Al je advertenties van Facebook en Instagram worden gestart en beheerd binnen de Facebook Ads Manager. De Manager is te vinden onder het kopje advertenties beheren.

Wanneer je eenmaal wegwijs bent geworden met Advertentiebeheer, kun je ook zoeken met behulp van de menu pagina aan de linkerkant van de pagina. Start nu met je eerste advertentie door op de groene knop in de rechterbovenhoek te klikken.

Stap 3: Kies een doel

Bij het opzetten van een Facebook-advertentie, ga je een desbetreffend doel kiezen voor je campagne. Je kunt kiezen uit drie hoofdcategorieën namelijk;

  • Awareness (bewustwording creëren)

Awareness heeft vooral als doel om de interesse in je product of dienst te vergroten

Tip: Wij kwamen erachter om te starten met kleine bedragen per dag, zodat je kunt testen welke Ad werkt en welke niet.

  • Consideration (in overweging nemen)

Consideration wordt vooral gebruikt om mensen aan het denken te zetten over je bedrijf, zodat ze meer informatie gaan zoeken over je bedrijf.

  • Conversion (mensen met een doel in een bepaalde richting sturen)

Conversion heeft als focuspunt vooral mensen die geïnteresseerd zijn in je bedrijf of product over te halen het product te kopen of te gebruiken.

Stap 4: bepaal je doelgroep en budget

Doelgroep bepalen

Deze stap is het meest cruciaal bij het opzetten van je Facebook-advertentiecampagne. Je bepaald je doelgroep door te filteren op:

  • Locatie; land, provincie, stad postcode of zelfs adres
  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Interesse
  • Gedrag; denk aan mensen die al op je website zijn geweest
  • Connecties: denk aan mensen die al een pagina hebben geliked

Budget bepalen

Naast je doelgroep stel je een budget op basis van je dagelijks budget en de levensduur (tijdsduur dat een bepaalde adset loopt).

Stap 5: Bouw je advertentie

Het is nu tijd om afbeeldingen (of video), de kop, hoofdteksten te kiezen en waar je je advertentie wilt weergeven binnen Facebook. Wanneer je de tekst op gaat bouwen moet je rekening houden met een tekst limiet van 90 tekens. Bij beeld moet je rekening houden met een afmeting van 1200 x 628 pixels en voor video moet je minimaal resolutie hebben 720 pixels.