Zo maak jij jouw site beter!

Tegenwoordig wordt het internet voor alles gebruikt, en websites worden alsmaar belangrijker. Toch zijn er nog veel dingen mis met de meeste sites, daarom hier een paar tips om jouw site beter te maken.

Maak je site responsive

Tegenwoordig komt een groot aandeel van het internetverkeer van telefoons af, maar veel sites zijn hier niet op gemaakt. Met responsive design zorg jij ervoor dat jouw site ook goed werkt vanaf een smartphone. Door dit te doen maak jij je site een flink stuk beter. Als je twijfelt: tegenwoordig komt meer dan de helft van het internetverkeer van smartphones af, stop daarom met twijfelen.

Afbeeldingen

De mens is steeds luier aan het worden. Als er ergens een groot stuk tekst staat klikken mensen snel weg omdat ze geen zin hebben de hele tekst te lezen. Probeer daarom een afbeelding te vinden die één of meerdere belangrijke punten uit de tekst aangeeft, zodat mensen meteen al weten dat datgene te vinden is in de tekst, dan zullen ze eerder blijven en de tekst toch lezen. Zorg er echter voor dat de afbeelding niet te groot is, dan wordt de laadtijd van je site groter. Als mensen lang moeten wachten voordat je site geladen is zullen ze ook snel wegklikken, is uit onderzoek gebleken.

Stuur de klant aan

De klant wil geen doodlopende straatjes op je website vinden. Zorg daarom ervoor dat jij de klant opties tot actie geeft. Zorg ervoor dat dingen als ‘’contact opnemen’’ en ‘’een offerte aanvragen’’ makkelijk te vinden zijn en goed in het zicht zitten. Als de klant het dan zelf even niet meer weet zorg jij ervoor dat hij het makkelijk weer kan vinden, en zo stuur je hem aan tot actie, wat erg belangrijk kan zijn voor jouw site.

Denk bij alles goed na

Een site maken is niet het lastigste van de wereld, je hoeft er alleen goed bij na te denken. Zijn er dingen waar jij je aan ergert op andere sites? Denk aan snelheid, of vindbaarheid van dingen die je nodig hebt. Zorg er dan voor dat dit op jouw site wél goed is. Kijk ook alles twee of drie keer na zodat je zeker weet dat alles klopt en er nergens spel/taalfouten staan, dat zullen je klanten/bezoekers erg irritant vinden.