Help, mijn website wordt niet gevonden in Google!

Het is voor veel bedrijven tegenwoordig van groot belang dat hun website goed te vinden is in Google. Toch is het vindbaar maken van je website een skill opzich. Veel ondernemers maken cruciale fouten, waardoor de website een hele lage positie in Google krijgt. Hierdoor loop je als bedrijf veel klanten mis. Toch is het moeilijk om erachter te komen wat je fout doet. In deze blog zullen de vier meest gemaakte fouten op een rijtje worden gezet.

Dubbele content

Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom je website een lage positie verworven heeft. Toch kan jouw website, zonder dat je het zelf doorhebt, dubbele pagina’s maken. Er zijn echter een heleboel hulpmiddelen om erachter te komen of je site last heeft van dubbele content. Maak hier dus gebruik van!

Wachten is vervelend

Er is niets vervelender voor de internetgebruiker dan wachten tot de website geladen is. Je kent dit probleem zelf natuurlijk heel goed. Klanten zullen de website wegklikken en naar een andere site gaan. Ook Google heeft dit door. Hoe slomer jouw website laadt, hoe minder graag Google klanten naar jouw website wil doorverwijzen. Je positie zal dalen. Zorg er dus voor dat je website sneller laadt. Dit doe je bijvoorbeeld door de afbeeldingen te verkleinen of door gebruik te maken van caching.

Google Penguïn heeft je door

In Google werkt het zo: Hoe meer backlinks een website heeft, hoe belangrijker de website zal zijn. Backlinks zijn verwijzingen naar jouw website op andere websites. Echter was er vaak sprake van omkoping of vriendjespolitiek, waardoor sites onterecht hoog in Google kwamen. Hierdoor is Google Penguïn in het leven geroepen door Google. Deze controleerd of de backlinks echt verdiend zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de backlinks niet op sites met hetzelfde IP-adres verschijnen. Zorg daarnaast voor verschillende type backlinks en zorg voor goede ankerteksten. 

Keyword stuffing

Vroeger was dit nog goed. Inmiddels is Google zo slim geworden dat dit afgestraft wordt. Keyword stuffing is het volproppen van jouw content met het zoekwoord waarop jij gevonden wil worden. Dit zorgde ervoor dat men teksten schreef die amper leesbaar waren, maar wel volstonden met een bepaalde zoekwoord. Hierdoor kwam de site toch hoog in Google. Tegenwoordig is het belangrijker dat de content grote kwalitatieve waarde heeft. Natuurlijk is het nog steeds belangrijk dat je het belangrijkste zoekwoord (een aantal keer) noemt, alleen keyword stuffing is een no-go geworden.

Geplaatst in SEO